Форум Кременця

Теми для публікацій та розмов


Клубне життя, відпочинок
19 березня 2010 (інженер)

Для тебя
26 червня 2009 Галина Осип'юк

З днем Міста!!! Всіх Вітаю з днем міста!!!...
25 травня 2008 (Комп`ютерщик)

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Ip: 194.44.166.106 Тема: Клубне життя, відпочинок

Кременецькі гори

Гори приваблюють своїми краєвидами, оригінальними силуетами, скельними відслоненнями, багатою історією і пам’ятками архітектури (див. фото Кременецькі гори)

Як побачити Кременець з висоти пташиного польоту? Звичайно, з замкової гори Бона (див. фото Кременець серед гір). Фортецю, яку здолали тільки одного разу (козаки під проводом М. Кривоноса після півторамісячної облоги), тепер успішно “завойовують” туристи. А навкруги Кременецькі гори – гряда мальовничих, покритих лісом, пагорбів, які розкинулися на площі 1600 кв. км.

Бона (Замкова 397м), Довга (382,4м), Черча, Дівочі Скелі (Дівоча 375,9), Божа (366,8м), Гостра (368,4м), Страхова, Маслятин (398,4м), Лиса (400м), Кам’яна (393,9м)... Ці гори овіяні легендами і пам’ятають бурхливі історичні події минулого. У ХІІІ ст. Кременецькими горами проходив торгівельний шлях, для охорони якого тут було збудовано укріплені городища і поселення. Кременецькі гори – це місце, де народилася Українська повстанська армія, де був штаб визвольної армії, повстанська церква.

Тут в околицях м. Кременця та сіл Залісці, Тилявка, Підгірськ Шумського району зустрічаються скупчення кристалів піщанистого кальциту (фонтенблоуських пісковиків), які відомі лише у трьох місцях світу (Франції, США, штат Дакота і тут у Кременецьких горах).

Звичайно, Кременецькі гори не такі високі як Карпати, але не менш мальовничі і перспективні. У цих горах можливо розвивати як літній, так і зимовий туризм. Недаремно саме на найвищій горі (408,6м) в урочищі Гниле Озеро збудована найкраща санна траса України, де постійно організовуються міжнародні змагання. У цих горах активний відпочинок напрочуд легко поєднувати з культурним, адже поряд Кременець, Почаїв, Збараж...

 

[http://7chudes.in.ua/info/289.htm;  http://kremenets.com/blog/about/4.html]

19 березня 2010


1


  Закрити  
  Закрити